В Україні знову заблокували низку сайтів, що реалізують алкогольну продукцію

Тасия Волкова
Тасія Волкова
13964
В Україні знову заблокували низку сайтів, що реалізують алкогольну продукцію

Тривалий час на території України діяли десятки сайтів, які нелегально і незаконно продавали або рекламували алкогольну продукцію. На жаль, навіть зараз ситуація в цьому питанні залишається доволі складною і подібних інтернет-магазинів у країні все ще багато. Але боротьба з ними активно ведеться відповідними органами.

31 липня 2023 року було опубліковано розпорядження Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, згідно з яким постачальники електронних комунікаційних послуг повинні здійснити блокування наступних доменів і піддоменів на рекурсивних DNS-серверах:

При цьому варто зазначити, що робота алкогольних інтернет-магазинів в Україні в принципі не заборонена, проте має низку обмежень та умов. А ось реклама алкогольної продукції під забороною — вона діє з 2012 року і донині. А головна її мета — захистити неповнолітніх від впливу такої реклами та не викликати в них бажання спробувати алкоголь.

До слова, згідно з Центром правил Google Реклами, в Україні, як і в багатьох інших країнах, магазини не можуть використовувати рекламну платформу для просування своєї продукції.

Насправді блокування перерахованих дев'яти доменів — це лише незначний крок у боротьбі з торговельними онлайн-майданчиками, що працюють нелегально. Усе ще залишається чимало веб-сайтів, які порушують закон і реалізують вельми сумнівну, часом навіть заборонену продукцію. Проте навіть такі невеликі кроки мають важливе значення в боротьбі з порушниками закону.

Найімовірніше, найближчим часом ми побачимо ще досить багато подібних новин про блокування нової кількості схожих інтернет-магазинів алкогольної продукції, які якийсь час працювали на території країни з порушенням закону або продавали заборонену продукцію. Відповідні розпорядження буде опубліковано на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку. А ми своєю чергою слідкуватимемо за оновленнями та інформуватимемо вас про нові блокування.

Популярні новини