В США ухвалили заборону TikTok: сервіс можуть продати або заблокувати


3665
В США ухвалили заборону TikTok: сервіс можуть продати або заблокувати

Палата представників схвалила новий законопроєкт про продаж або заборону TikTok. Цей законопроєкт передбачає заборону TikTok у США, якщо його китайська материнська компанія ByteDance не продасть сервіс іншому власнику. Про це повідомляє The Verge. Документ входить в масштабніший законопроєкт, спрямований на санкції проти іноземних противників США.

Компанії ByteDance пропонують або відмовитися від соціальної мережі, або продати TikTok протягом одного року. Крім того, законопроєкт встановлює дев'ятимісячний початковий період для відчуження TikTok, який може бути подовжено ще на три місяці президентом, якщо буде досягнуто прогресу в процесі продажу. 

Представник Раджа Крішнамурті (D-IL), провідний член спеціального комітету Палати представників з питань Комуністичної партії Китаю, який допоміг розробити первинне законодавство про TikTok, наголосив, що цей законопроект стосується не заборони, а відчуження. Він підкреслив, що передбачені заходи стосуються стільки TikTok, а перш за все материнської компанії ByteDance, яка контролюється Комуністичною партією Китаю. (TikTok заперечує такий зв'язок)

За заборону TikTok проголосувало 360 членів Палати представників. Якщо законопроєкт щодо TikTok залишиться в остаточному тексті сенатських рішень і отримає схвалення, він надійде на підпис до президента Джо Байдена, який вже пообіцяв підписати документ.

Джерело: netfreedom.org.ua