У Литві продовжили заборону на російські й білоруські телеканали

Тасия Волкова
Тасія Волкова
6599
У Литві продовжили заборону на російські й білоруські телеканали

Литовське національне радіо і телебачення інформує, що парламентський комітет з культури Литви ухвалив рішення продовжити заборону на трансляцію російських і білоруських телеканалів на невизначений термін.

Термін дії останнього обмеження на мовлення російських і білоруських телеканалів у Литві мав завершитися 1 жовтня 2024 року. Проте, за ініціативою міністерства культури Литви, заборону запропоновано продовжити на невизначений термін.

"Щоб щоразу не повертатися до цього положення і не подовжувати цю заборону, ми домовилися, що просто спиратимемося на Стратегію національної безпеки, яка затверджена Сеймом і в якій Російська Федерація та Республіка Білорусь зазначені як країни, які становлять небезпеку та загрозу для національної безпеки", - пояснив литовський міністр культури Симонас Кайріс.

За його словами, обмеження діятимуть доти, доки росія і Білорусь у цій стратегії будуть позначені як загроза. Виняток поширюється тільки на канали, які розповсюджуються країнами Європейського союзу.

24 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким на 10 років продовжено санкції проти телеканалів з РФ та інших пропагандистських медіа.

Джерело: lrt.lt

Популярні новини