Twitter заборонили у Пакистані


3847
Twitter заборонили у Пакистані

Міністерство внутрішніх справ Пакистану тимчасово заборонило у країні доступ до соціальної мережі Twitter з міркувань національної безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters. Користувачі в Пакистані стикнулися з проблемами у доступі до платформи ще з середини лютого, однак тоді уряд не виносив офіційних заяв щодо цього.

За даними Міністерства внутрішніх справ Пакистану, рішення про блокування Twitter прийнято з метою забезпечення національної безпеки, підтримки громадського порядку та збереження цілісності країни. У заяві МВС у суді вказано, що нездатність Twitter дотримуватися законних директив уряду Пакистану та усунути занепокоєння щодо неправомірного використання платформи спричинила необхідність запровадження заборони.

Влада Пакистану також наголошує, що менеджери Twitter не виявили бажання розв'язувати проблему. Водночас представники соцмережі зазначають, що весь час співпрацювали з урядом Пакистану, щоб зрозуміти його стурбованість і вирішити проблеми.

Всупереч забороні, багато урядовців Пакистану, включаючи прем'єр-міністра Шехбаза Шаріфа, продовжують активно використовувати Twitter, ймовірно, через програмне забезпечення VPN.

Рішення про тимчасове блокування Twitter у Пакистані було прийнято урядом після аналізу конфіденційних звітів пакистанських спецслужб. Згідно з цими звітами, "ворожі елементи, що діють у Twitter, мають гидкі наміри створити атмосферу хаосу та нестабільності з кінцевою метою дестабілізувати країну та занурити її в ту чи іншу форму анархії".

Це рішення прийнято в контексті загострення ситуації щодо свободи слова та вільного вираження думок у Пакистані. Раніше в країні відбувся скандальний випадок, коли студента засудили до страти через повідомлення в месенджері Whatsapp, звинувачуючи його в богохульстві. У постанові суду йшлося про те, що студент був засуджений за підготовку фотографій та відео, які містили принизливі слова про пророка Мухаммеда та його дружин.

Джерело: rbc.ua