TikTok: закрито 24 акаунти, пов'язані з РФ, включаючи Шарія, Дубінського та Панченко


3773
TikTok: закрито 24 акаунти, пов'язані з РФ, включаючи Шарія, Дубінського та Панченко

18 квітня, TikTok закрив 24 акаунти за розповсюдження російської пропаганди. Серед них знайшлися профілі підозрюваних у державній зраді Анатолія Шарія та Діани Панченко.

Центр протидії дезінформації повідомляє, що TikTok заблокував 24 акаунти за російську пропаганду. Серед заблокованих профілів є сторінки колишньої ведучої підсанкційного телеканалу NewsOne Діани Панченко, проросійського блогера Анатолія Шарія, нардепа Олександра Дубінського, якого підозрюють у державній зраді, та антивакцинатора Остапа Стахіва.

У Центрі протидії дезінформації наголошують, що робота з блокування TikTok-акаунтів, що поширюють ворожу пропаганду в Україні, продовжується. Вони закликають повідомляти про TikTok-канали, які ведуть підривну діяльність проти України, на електронну адресу cpd@rnbo.gov.ua, щоб сприяти очищенню українського інформаційного простору від російської пропаганди.

2 квітня стало відомо, що в Україні можуть заблокувати TikTok, якщо соціальна мережа не почне активно протидіяти поширенню російської пропаганди. Водночас ЦПД та TikTok розробили план реагування на акаунти з небажаним контентом і розпочнуть блокувати їх.

Джерело: espreso.tv