Роскомнагляд блокує доступ до Amazon у росії


3839
Роскомнагляд блокує доступ до Amazon у росії

Після виходу компанії Amazon з російського ринку, Роскомнагляд блокує доступ до її сервісів. Рішення органу контролю вступило в дію 15 квітня 2024 року.

Відповідно до інформації з Роскомнагляду, домени aws.amazon.com і www.aws.amazon.com були заблоковані через порушення "закону про приземлення" в росії. Цей закон вимагає, щоб закордонні хостинг-провайдери відкривали філії або юрособи в росії, реєструвалися на сайті Роскомнагляду і надавали зворотний зв'язок для російських користувачів.

Amazon Web Services були додані до списку "на приземлення" в червні 2023 року, проте компанія не виконала жодної з вимог закону, зафіксовано в матеріалах Роскомнагляду. З вересня 2023 року РКН також зобов'язав пошукові системи інформувати користувачів про порушення російського законодавства 12 провайдерами хостингу, включаючи Amazon, і в жовтні ввів "заборону на пошукову видачу" для їхніх хмарних ресурсів.

Згідно з раніше отриманими повідомленнями, 20 березня 2024 року Amazon і Microsoft зупинили доступ до своїх хмарних сервісів для користувачів з росії. Спільно з цим, постачальники хмарних послуг розіслали листи з попередженням своїм клієнтам у росії, що можуть виникнути функціональні обмеження у роботі з продуктами Microsoft, Amazon і Google.

Джерело: mbiz.censor.net