Компанія ByteDance розглядає закриття TikTok у США


3834
Компанія ByteDance розглядає закриття TikTok у США

ByteDance, гонконзька частково власниця TikTok, вважає за краще закрити додаток, а не продавати його, якщо всі спроби оскаржити заборону в США будуть марними.

Головна проблема полягає в алгоритмах роботи соціальної мережі TikTok. Китайська компанія не може дозволити, щоб вони потрапили у чужі руки, особливо до американців.

За даними агентства Reuters, закриття TikTok не завдасть великого збитку ByteDance, оскільки ця соціальна мережа становить невелику частку загального доходу компанії. Однак цей крок дозволить уникнути передачі алгоритмів та продажу соцмережі в США.

Алгоритми TikTok є ключовими для всіх продуктів компанії, тому продаж соцмережі малоймовірний: ByteDance боротиметься в судах, а якщо законні методи будуть вичерпані, закриє TikTok.

Компанія заявила 25 квітня на платформі Toutiao, також власності ByteDance, що не розглядає можливості продажу або закриття TikTok. Від інших коментарів ByteDance утрималася.

Ми вже писали раніше, що у США Сенат ухвалив заборону TikTok, поки у компанії ByteDance не відмовляться або не продадуть свою частку соц.мережі.

Джерело: itnet.com.ua